روابط عمومی: 09198375085

samakeshragh@gmail.com

سراسر

تهران

شنبه تا چهارشنبه

از ساعت 16 الی 20



آشنایی با افت شنوایی

افت شنوايي اثرات متفاوتي بر روي ميزان درک ، گفتار و زبان افراد و عملکردهاي آنان دارد.  افت شنوایی، عده کثیری از مردم دنیا را از طرق گوناگون به خود مشغول کرده است. با گذشت زمان، افت شنوایی منجر به اضطراب، افسردگی، انزوا و تنهایی فرد می گردد.
در صورت عدم درمان، آسیب شنوایی ممکن است تبدیل به عارضه ای روان شناختی گردد. به همین علت جستجوی راه حلی مناسب در مراحل اولیه، امری حائز اهمیت است.

افت شنوایی حالتی است که قدرت نسبی یا كامل در یك یا هر دو گوش میباشد.

سن، جنس، ژنتیك و نحوه زندگی: عوامل قابل توجهی نیستند.

اختلال نسبی یا كامل شنوایی می تواند بشدت روابط اجتماعی را محدود كند و منجر به انزوا و افسردگی شود. كاهش شنوایی ممكن است ناشی از بیماری یا آسیب دیدگی باشد و خیلی از مردم بدتر شدن شنوایی را با افزایش سن تجربه می كنند. نقائص شنوایی ممكن است از زمان تولد وجود داشته باشند. حدود ۲ مورد از هر هزار كودكی كه متولد میشوند درجاتی از اختلال شنوایی را دارند.

●  علل افت شنوایی
عوامل بسیاری در کاهش شنوایی شما تاثیرگذارند:

» قرارگیری طولانی مدت در معرض سروصدا

» وراثت

» بیماری

» واکنش به داروها

» جراحت

» جرم گوش

» سالخوردگی

میزان افت شنوایی
سطوح مختلف کم شنوایی به صورت میزان افت شنوایی بیان می گردند که  این میزان بستگی به شدت آسیب دیدگی دارد که از افت شنوایی ملایم تا عمیق طبقه بندی می شود.

●  انواع بیماری:
دو نوع افت شنوایی متفاوت وجود دارد: هدایتی و حسی عصبی. در افت شنوایی هدایتی مشكل در گوش میانی یا خارجی در انتقال صوت به گوش داخلی میباشد. این نوع افت شنوایی اغلب موقتی است. افت شنوایی حسی عصبی ممكن است بعلت اختلالات حلزون، بخشی از گوش داخلی كه صوت را تشخیص می دهد و یا اختلالات عصب شنوایی كه گوش داخلی را به مغز متصل می كند، باشد. افت شنوایی حسی عصبی معمولاً دائمی است.

●  افت شنوایی هدایتی Conductive hearing loss:
شایعترین علت افت شنوایی هدایتی در كودكان التهاب مزمن گوش میانی توأم با ترشحات می باشد كه در آن گوش میانی با مایع چركی پر میشود. در بالغین، افت شنوایی هدایتی اغلب ناشی از انسداد مجرای گوش است. همچنین این افت شنوایی می تواند ناشی از پارگی پرده
گوش یا تغییرات ناگهانی فشارهوا باشد. بندرت افت شنوایی هدایتی ناشی از اتواسكلروز است، حالتی كه در آن یكی از سه استخوان كوچك گوش میانی بی تحرك شده و قادر به انتقال صوت نیست.

●  افت شنوایی حسی عصبی Sensorineural hearing loss:
این نوع افت شنوایی بطور شایع ناشی از تخریب حلزون در نتیجه افزایش سن میباشد. اكثر افرادی بالای سن ۷۰ سال مقداری كری حسی عصبی دارند. همچنین این حالت ممكن است به علت آسیب به حلزون بوسیله سر و صدای زیاد یا بواسطه بیماری كه اختلالی در گوش داخلی است، ایجاد شده باشد. بندرت علت افت شنوایی حسی عصبی توموری است كه عصب شنوایی را درگیر می كند.

●  اقداماتی كه باید انجام دهید:
پزشك گوش شما را با وسیله ای به نام اتوسكوپ معاینه می كند. سپس برای اثبات افت شنوایی حسی عصبی و یا هدایتی و اندازه گیری میزان افت شنوایی ممكن است تست شنوایی انجام شود. اگر پزشك به تومور عصب شنوایی مشكوك باشد ممكن است برای معاینه عصب از MRI استفاده نماید.
اگر شما افت شنوایی هدایتی دارید، درمان عامل زمینه ای ممكن است شنوایی شما را تا نزدیكی حد طبیعی باز گرداند. افت شنوایی حسی عصبی اغلب دائمی است. اگر چه ممكن است سمعك مفید باشد. در كری حسی عصبی عمقی با كاشت حلزون Cochlear implant الكترودهایی كه بصورت جراحی در حلزون كاشته میشوند ممكن است اصواتی مانند صحبت شنیده شوند.

 كم شنوايي چيست
كم شنوايي(Hearing Loss) يا آسيب شنوايي مشكل در عملكرد يك يا هر دو گوش است . ممكن است از واژه هايي چون ناشنوا يا سخت شنوا نيز استفاده شود.
انواع كم شنوايي عبارت است از : كم شنوايي انتقالي ، كم شنوايي حسي – عصبي ، كم شنوايي آميخته و كم شنوايي مركزي

كم شنوايي انتقالي Conductive Hearing Loss:
كم شنوايي انتقالي زماني رخ مي دهد كه مشكل در بخشي از گوش خارجي يا مياني وجود داشته باشد . اين دسته از كم شنوايان احساس پري يا انسداد در گوشهاي خود دارند و اغلب به آرامي صحبت مي كنند زيرا صداي خودشان را بلند مي شنوند . افراد مبتلا به كم شنوايي انتقالي بايد توسط پزشك متخصص و اديولوژيست معاينه و ارزيابي شوند تا تحت درمان قرار گيرند .

كم شنوايي حسي عصبي - Sensory Neural Hearing Loss:
زماني كه مشكل در گوش داخلي يا عصب شنوايي باشد ،‌كم شنوايي حسي – عصبي رخ مي دهد .
در اغلب موارد اين نوع كم شنوايي دو طرفه است . افراد مبتلا به كم شنوايي حسي – عصبي براي بهبود وضعيت شنوايي و درك گفتار لازم است از سمعك استفاده كنند.

كم شنوايي آميخته - Mix Hearing Loss:
وجود همزمان كم شنوايي انتقالي و حسي عصبي ، كم شنوايي آميخته را به وجود مي آورد . در اغلب موارد اين افراد پس از درمان جزء انتقالي لازم است از سعك بهره گيرند .

كم شنوايي مركزي - Central Hearing Loss:
آسيب بافتهاي مغزي باعث بروز كم شنوايي مركزي مي شود . اين دسته از كم شنوايان نيز لازم است براي بهبود وضعيت ارتباط شنيداري خود از سمعك استفاده كنند .

چرا انتخاب ما


مشاوره و تست شنوایی رایگان سمعک

متخصصین کلینیک ارزیابی شنوایی و سمعک اشراق برای اشخاصی که قصد خرید سمعک را دارند مشاره و تست شنوایی رایگان در نظر می گیرد شما برای دریافت مشاوره کافیست با شماره مطب تماس حاصل فرمائید پاسخوگی سوالات شما خواهیم بود.


طرف قرارداد با بیمه ها

کلینیک سمعک اشراق طرف قرارداد با بانک سپه ، صادرات، تجارت و ...می باشد.همچنین برای بیمه شدگان کلیه بیمه ها مدارک لازم جهت اخذ تعرفه بیمه سمعک را ارائه می دهد.


ارائه خدمات در منزل و تست سمعک

این کلینیک همچنین کلیه خدمات خود را جهت رفاه حال سالمندان کم توان در منزل ارائه می دهد و همچنین برای افرادی که در انتخاب نوع سمعک تردید دارند تست سمعک به مدت یک هفته انجام می گیرد.


دوسال باطری رایگان

یکی از خدمات کلینیک سمعک اشراق، اهدای دوسال باطری رایگان به خریداران سمعک از این کلینیک می باشد.

سمعک چیست؟

خدمات سمعک اشراق سمعک اشراق بهترین در شرق تهران

سمعک(hearing aid) قطعه الکترنیکی کوچکی است که به فرد کم شنوا کمک می کند که صدا ها را بهتر بشنود و بتواند ارتباط بهتری با دیگران برقرار کند.

سمعک صداهایی که وارد گوش می شود را پردازش کرده و سپس صدای مناسب و تقویت شده را به داخل گوش هدایت می کند.تکنولوژی سمعک به گونه ای است که علاوه بر افزایش میزان صدا باعث افزایش کیفیت صدا نیز می گردد و فرد صداها را واضح تر می شنود و همچنین صداهای مزاحم محیط را کم می کند.

انواع سمعک از نظر شکل: سمعک پشت گوشی سمعک داخل گوشی انواع سمعک از نظر تکنولوژی: آنالوگ دیجیتال هوشمند هوشمند وایرلس حالا اینجا برندهای سمعک بیاد.

ادامه مطلب

مقالات

سکته گوش!
آشنایی با افت شنوایی
چگونه عمر سمعک را افزایش دهیم؟
چگونه طول عمر باتری سمعک را افزایش دهیم؟
پیرگوشی
توسعه سیستم شنوایی در کودکان